Stokvisbeignets Gefrituurde

Recepten > Gefrituurde stokvisbeignets

Ingrediënten

  • 300 gr stokvis
  • frituurolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el fijn gehakte peterselie
  • ¼ tl pimentpoeder
  • 2 el melk
  • 125 gr bloem
  • ½ tl zout
  • 1 eidooier
  • 2 eiwitten

Bereiding

  1. Laat de stokvis 12 uur in koud water ontzouten (ververs het water regelmatig) en houd de stokvis daarna in het weekwater 2 minuten tegen de kook aan.
  2. Laat de vis uitlekken.
  3. Verhit de frituurolie tot 180 C.
  4. Pureer de stokvis, knoflook, peterselie, piment en melk.
  5. Roer van de bloem, zout, eidooier en 1-1 ¼ dl water een dik beslag.
  6. Klop de eiwitten stijf en schep ze samen met het stokvismengsel voorzichtig door het bloembeslag.
  7. Laat met behulp van een eetlepel in gedeelten bollen beslag in de frituurolie glijden en frituur die goudbruin.
  8. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer er geroosterd brood bij.
  9. Stokvis is gedroogde ongezouten vis die meestal van kabeljauw wordt gemaakt, maar ook wel van heek, leng en koolvis. In Portugal (en ook in Spanje) is stokvis heel populair. Laat voor het gebruik de stokvis 1 nacht in ruim koud water weken.
  10. Serveer als borrelhapje met krabsticks en een pittige tomatenmayonaise.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *