Pastel de nata

Recepten > Portugese roomtaartjes “pastel de nata”.

Ingrediënten

  • 10 plakjes diepvriesbladerdeeg,ontdooid
  • 6 eierdooiers
  • 100 gram poedersuiker
  • 5 deciliter crème fraîche
  • 11/2 theelepel maïzena

Hulpmiddelen

  • Muffinvormpjes

Voorbereiding

  1. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van 27×36 centimeter en 3 millimeter dik.
  2. Steek uit het deeg 12 cirkels van 9 centimeter doorsnede.
  3. Bekleed daarmee 12 kleine ronde taartvormpjes of een muffinvorm met 12 vormpjes.
  4. Zet de beklede vormpjes tot gebruik in de koelkast

Bereidingswijze

  1. Klop de eidooiers los met de suiker en roer de crème fraîche en maïzena erdoor.
  2. Breng het mengsel zachtjes aan de kook en laat het 4 minuten koken.
  3. Laat de crème afkoelen.
  4. Vul de vormpjes met de crème en bak de taartjes 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden tot de bovenkant goudgeel is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *