Alentejo

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Alentejo

In de Alentejo, een uitgestrekt gebied ten oosten van Lissabon tot aan de Algarve, liggen uitgestrekte glooiende landschappen met kurkeiken, wijngaarden, korenvelden en af en toe een wit herenhuis gelegen op een kleine verhoging. 

Toch heeft de Alentejo niet alleen dunbevolkte, dorre laagvlakten die zich uitstrekken tot aan de grens met Spanje, maar het bestaat ook uit het kustgebied aan de Atlantische Oceaan onder Setubal. In dit kustgebied ligt Sines, een snelgroeiende stad met een zeewering die met zijn lengte van 2,4 kilometer behoort tot de grootste ter wereld.

Andere toeristisch interessante plaatsen in de Alentejo zijn onder andere Nazaré, waar een deel van de bewoners nog in klederdracht loopt en de knusse badplaats Ericeira, met kleine straatjes en een vriendelijke sfeer.

Aan de westkant van Alentejo ligt, aan de monding van de Taag, Lissabon. Lissabon is een heerlijke stad met oude wijken die ieder een eigen sfeer uitademen geflankeerd door de badplaatsen Cascais en Estoril, met een gezellig uitgaansleven en goede ligging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *