Estoi

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Estoi

Estói is een stad in het achterland van de Algarve. Estói ligt 12km ten noorden van Faro. Estoi ligt in de gemeente Faro en telt 3538 inwoners

Estói  staat hoofdzakelijk bekend door het Palácio De Estói. Het Paleis van Estoi is gerenoveerd en ingericht als Pousada-hotel. Het paleis wordt omringt door een aantrekkelijk klein park. De tuinen, die in 18de en 19de eeuw werden aangelegd, zijn op verscheidene niveaus en met azulejos en bustes verfraaid. De betegelde trappen leiden naar het lagere deel van de tuinen, met een grot die volledig bedekt is met mozaïeken uit het nabijgelegen Milreu, waarover later meer.

Verder vindt u in Estoi een kerk, die in 1600 gebouwd werd en al in de 19e eeuw vernieuwd werd. De kerk bestaat uit drie gewelven. Binnen vindt u Dorische zuilen met mooie kapitelen.  De kansel werd gemaakt van marmer uit de omgeving van Estoi.

Het dichtbijgelegen Milreu staat bekend om zijn archeologische vondsten. In 1876 werd begonnen met de blootlegging van de ruïnes van de Romeinse stad Ossonoba. Volgens Paris, een Arabische geograaf, moet Ossonoba een van de mooiste steden uit die tijd en de hoofdstad van ‘Celtica’ zijn geweest.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *