Mafra

Plaatsen > Mafra

Mafra is een klein stadje ongeveer 50 km ten noorden van Lissabon. Mafra ligt in de gelijknamige gemeente in het district Lissabon. De gemeente Mafra heeft 54.358 inwoners (2001).

In Mafra staat het gebouwencomplex met de grootste oppervlakte van het Iberische schiereiland. Het complex is het koninklijk paleis waarin een Basiliek en een klooster zijn opgenomen. Het paleis werd gebouwd in 1717 om de geboorte te vieren van een dochter van koning João V. Tijdens de bouw waren er 45.000 mensen aan het werk, en verscheidene kunstenaars kwamen vanuit het buitenland. 7.000 militairen waren aanwezig om op de arbeidskrachten toezicht te houden. Toen het gebouw voltooid was had het 5.200 deuropeningen, 2.500 vensters, 880 zalen en ruimten, 154 trappen, 29 binnenplaatsen, en twee kloktorens die het grootste carillon van de wereld vormen. In elke toren hangen 57 klokken. Het carillon kan gehoord worden tot 24km buiten Mafra als het op zondag bespeeld wordt. Het bouwwerk is betaald met het goud dat uit de rijke Braziliaanse mijnen naar Portugal vloeide rond 1735.

We bevelen de rondleiding, die ongeveer één uur duurt, zeer bij u aan. De rondleiding neemt bezoekers van de ene kant, met de kamers van de koning, door de schitterende barokke bibliotheek, de overkoepelde basiliek, tot aan de kamers van de koningin aan de andere kant, zowat 250m verder.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *