Serra de Estrela

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Serra da Estrela

Het nationaal park Serra da Estrela ligt in het binnenland van Portugal op 150 Km van zee. Natuurliefhebbers mogen de Serra da Estrela (sterrengebergte), met haar rotsen, bossen, meertjes en angstaanjagende ravijnen niet missen.

De Serra da Estrela is ook beroemd door haar heerlijke kaas die “Queijo da Serra” heet. Ook is de streek bekend door haar gerookte worstjes.

De Serra da Estrela is de grootste bergketen van Portugal. De streek staat bekend om haar met rotsblokken bezaaide hellingen in de meest bizarre formaties. Hier klim je tot maximaal 2000 meter hoogte, langs slingerende bergwegen en steile afgronden.

Het is een mooie omgeving om te verkennen met de auto, of wandelend het is er zomers namelijk niet te warm. Dit natuurgeboed wordt doorkruist door verschillende wandelroutes. 

Het hoogste punt van het Serra da Estrela gebergte is Malhão da Estrela, kortweg Torre, op bijna 2000 meter vlakbij de stad Torre.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *