Sintra

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Sintra

Sintra ligt 30 km ten noordwesten van Lissabon, aan de N117. Deze plaats ligt hoog op de top van een heuvel en is door dichtbegroeide groene bossen omgeven. Vroeger was dit de idyllische buitenplaats van koningen, schilders en dichters. Dit leuke stadje staat sinds 1995 op de werelderfgoedlijst van Unesco. Sintra is zowel per auto als openbaar vervoer goed te bereiken. Tussen station Rossio, in het centrum van Lissabon, en Sintra biedt een regelmatige dienstregeling goede mogelijkheden voor een dagtrip.

Andere bezienswaardigheden in de omgeving zijn Paço Real de Sintra gedurende ongeveer 400 jaar de Koninklijke zomerresidentie en het klooster Convento dos Capuchos.

Overdadig groen
Aanbevelenswaardig is een rustige wandeling langs de bospaden. In de weekeinden is het er extra druk door bezoekende Portugezen. In de Sintra omringende Serra de Sintra staat het “Kasteel van de Moren” (Castello dos Mouros).
Sintra beschikt over meerdere paleizen en natuurtuinen. Dankzij het milde klimaat en de bijzonder vruchtbare bodem kent de bergrug Serra de Sintra een overdadig groene natuur. Sintra is daarnaast vermaard vanwege de vele schitterende kastelen en paleizen die de regio rijk is.

Aanrader
Speciaal aan te raden is het paleis Palacio da Pena. Dit paleis is in 1839 gebouwd in opdracht van een excentrieke koning en biedt een vrolijke mengelmoes van bouwstijlen en kleuren. Overal zijn onverwachte hoekjes, poortjes en torentjes te vinden. Het paleis beschikt over een weelderig interieur en biedt onder andere plaats aan een ruime slaapkamer voor de koning, een koninklijke kapel, een Arabische zaal met fraaie fresco’s en een flinke balzaal.

Bezienswaardigheden
Sintra heeft naast Palacio da Pena een aantal opvallende bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *