Algemene informatie over de Portugese keuken

Recepten > Algemene informatie over de Portugese keuken

Vis en varkensvlees,

De Portugezen lunchen meestal tussen 12.00 uur en 14.00 uur, het diner wordt tussen 19.30 uur en 23.00 uur gebruikt. In de toeristische streken wordt in veel restaurants een toeristenmenu geserveerd (ementa turistica). De bediening is over het algemeen niet zo snel, vandaar dat men direct begint met u brood en/of kleine hapjes voor te zetten. De tafelwijn of huiswijn (vino da casa) is over het algemeen van goede kwaliteit. Na het eten gebruikt u natuurlijk wel een lekker glas Port of Madeira, de twee wereldberoemde Portugese wijnen. 

De prijzen van uit eten zijn lager dan in Nederland.

In vele recepten op PortugalVakantieland.nl wordt aangeraden brood bij te serveren. Wij gebruiken tegenwoordig meestal het CHIABATTA brood dat bij ALDI verkrijgbaar is. Het is een heerlijk brood dat goed bij Portugese gerechten past. Bak het ietsje korter dan op de verpakking staat aangegeven.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *