Amandelkroketjes

Recepten > Amandelkroketjes

Dit recept is, in tegenstelling tot de andere recepten op deze website, voor 2 personen.

Ingrediënten

  • 400 gr aardappelen
  • 50 gram boter
  • 1 eierdooier
  • eiwit
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • olie
  • paneermeel
  • amandelschilfers.

Bereidingswijze

  1. Maak een puree van de aardappelen, boter, eierdooier, peper, zout en nootmuskaat.
  2. Klop wat eiwit los en doe er een scheutje olie bij.
  3. Vermeng paneermeel met amandelschilfertjes.
  4. Vorm kroketjes van de puree, rol die achtereenvolgens door het losgeklopte eiwit en het paneermeel-amandelmengsel en frituur ze 2-3 minuten op 180 graden.

Serveertips
De Amandelkroketjes kunnen als tussendoortje of als voorgerecht geserveerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *