Caldo verde

Recepten > caldo verde (Dé soep van dé Portugezen)

Recept voor 10 personen

Ingrediënten

  • 8 koppen water.
  • 1 el. grof zout.
  • 450 gr. geschilde en in dobbelsteentjes gesneden aardappelen.
  • 120 gr. Portugese knoflookworst of chorizo,in plakken
  • 450 gr. Portugese groene kool,fijngesneden in dunne repen. (evt. boerenkool,fijngesneden)
  • vers gemalen zwarte peper.
  • 4 el. Olijfolie

Bereiding

  1. Doe het water in de pan en breng het met zout aan de kook.
  2. Voeg als het water kookt de aardappelen toe, sluit de pan af met een deksel en sudder tot de aardappelen gaar zijn.
  3. Dit duurt ca. 25 min.
  4. Haal de aardappelen uit het water en pureer ze in een passevite.
  5. Beslist niet met een elektrische mixer want dan worden de aardappelen lijmachtig !
  6. Doe de aardappelen terug in de pan en voeg de worst toe.
  7. Breng het al roerend weer aan de kook.
  8. Voeg de kool,de peper en de olijfolie toe en laat nog ca. 10 min. sudderen.
  9. Dien de soep direct op.
  10. Voeg eventueel nog een beetje extra olijfolie toe

Lekker met vers gebakken stokbrood,aan twee kanten dun besmeerd met olijfolie waarin wat zout en teentje fijngeperste knoflook en even onder een hete grill gelegd zodat het sneetje brood goudbruin wordt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *