Gegrilde sardines

Recepten > Gegrilde sardines

extra nodig: barbecue

Ingrediënten

  • 12 verse sardientjes
  • 1 kg grof zeezout
  • 12 grote druivenbladeren
  • schijfjes citroen

Bereiding

  1. Maak de sardientjes schoon (of laat ze door de visman schoonmaken).
  2. Bestrooi de schaal met een laag zeezout, leg de sardientjes erop en bedek ze met de rest van het zout.
  3. Laat de vis 2 uur in de koelkast staan, spoel ze af en dep ze droog.
  4. Rol elk sardientje in een druivenblad.
  5. Grilleer de vis op de barbecue ± 10 minuten en keer ze halverwege.
  6. Verwijder het druivenblad.
  7. Serveer de vis met schijfjes citroen.
  8. In Portugal worden veel sardientjes op deze wijze gegrild, maar u kunt dit gerecht ook met b.v. kleine mul maken. De mul hoeft dan niet in zeezout te marineren, maar kan direct in druivenbladeren worden gerold.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *