Gemengde gegrilde visschotel

Recepten > Gemengde gegrilde visschotel

extra nodig: barbecue of grillplaat

Ingrediënten

  • 8 dunne kabeljauwmoten (van het staartstuk)
  • 2 moten zwaardvis (Zie opmerking), gehalveerd, vel en graat verwijderd.
  • 4 zeewolffilets
  • zout, peper
  • 4 el olijfolie
  • 2 el sherryazijn
  • 4 el visbouillon (tablet)
  • schijfjes citroen
  • 4 grote gekookte garnalen, staart gepeld

Bereiding

  1. Wrijf de vis in met zout en peper en rooster ze op de barbecue of grillplaat in 6- 10 minuten (afhankelijk van de dikte) bruin en gaar.
  2. Roer van de olie, azijn, zout, peper en de bouillon een dressing en verwarm die licht.
  3. Serveer de vis met de dressing, salade, gekookte aardappelen, schijfjes citroen en garnalen.
  4. De vis kan ook gebakken worden. Gooi het bakvet weg en roer de aanbaksels in de pan los met de dressing. Dit geeft extra smaak aan de dressing.

Opmerking: Zwaardvis wordt in Portugal veel gegeten. Deze zeer grote vis (van 2 tot 4,5 m lang) heeft heel smakelijk, stevig wit vlees. De vis wordt gebakken, gegrild en ook wel gerookt gegeten. In Zuid-Europa wordt zwaardvis regelmatig vers aangevoerd. In Nederland en België is deze vis soms vers te koop; vervang de vis anders door extra kabeljauw.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *