Recepten > Portugese roomtaartjes “pastel de nata”.
Ingrediënten
- 10 plakjes diepvriesbladerdeeg,ontdooid
- 6 eierdooiers
- 100 gram poedersuiker
- 5 deciliter crème fraîche
- 11/2 theelepel maïzena
Hulpmiddelen
- Muffinvormpjes
Voorbereiding
- Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van 27×36 centimeter en 3 millimeter dik.
- Steek uit het deeg 12 cirkels van 9 centimeter doorsnede.
- Bekleed daarmee 12 kleine ronde taartvormpjes of een muffinvorm met 12 vormpjes.
- Zet de beklede vormpjes tot gebruik in de koelkast
Bereidingswijze
- Klop de eidooiers los met de suiker en roer de crème fraîche en maïzena erdoor.
- Breng het mengsel zachtjes aan de kook en laat het 4 minuten koken.
- Laat de crème afkoelen.
- Vul de vormpjes met de crème en bak de taartjes 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden tot de bovenkant goudgeel is.