Sperziebonensoep Portugese

Recepten > Portugese sperziebonensoep (sopa de feijão verde)

Ingrediënten

  • 750 gr. sperziebonen.
  • 1 ui,fijngehakt.
  • 3 el.olijfolie (extra vierge.
  • 3 rijpe tomaten.
  • 2 fijn geperste teentjes knoflook.
  • 2 laurierblaadjes. zout.
  • 500 gr. aardappelen.
  • 1 l. water. brood.
  • 4 hardgekookte eieren.

Bereiding

  1. Maak de bonen schoon en snijd ze in stukjes.
  2. Doe olie in de soeppan en fruit daarin de fijngehakte ui.
  3. Snijd de tomaten in vieren en doe deze ook in de pan en bak mee.
  4. Doe vervolgens de laurierbladen,knoflook en zout in de pan en bak even mee.
  5. Voeg de bonen toe,bak deze eveneens voorzichtig mee en doe er dan 1 l. water bij.
  6. Doe de deksel op de pan en breng de inhoud aan de kook. Schil de aardappelen,snijd ze in plakjes en doe ze in de pan.
  7. Kook nu de soep, 20 min. op een laag vuur. Als alles gaar is,is er een stevige dikke soep ontstaan. Serveer er brood bij en de in plakjes gesneden hardgekookte eieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *