Varkenshaas met puree

Recepten > Puree met varkenshaas

Migas a alentejana (Puree met varkenshaas) Overal in het binnenland van Portugal vindt men vormen van deze stevige boerenschotel. Migas kan worden gemaakt met vlees, met stokvis, op basis van brood of aardappelen, maar altijd zit er flink wat knoflook bij en goede olijfolie. De wat dunnere varianten die we tegenkomen onder de naam ‘sopas’ zijn gemaakt met eieren, onderstaande migas echter met aardappelen. Een ei erdoor is weliswaar lekker, maar niet echt noodzakelijk.

Ingrediënten

  • 500 gr. Varkenshaas in niet al te grote stukken gesneden
  • 3 teentjes Knoflook
  • 3 Vleestomaten
  • 2 Rode paprika’s
  • 1 theel. Paprikapoeder
  • Zout en gemalen peper
  • 1 kg Aardappelpuree
  • 1 Chouriqo (kleine (soort)chorizoworst)
  • 1 eetl. Verse koriander fijngehakt
  • Olijfolie om te bakken

Bereiding

  1. Snijd het vlees een dag tevoren in niet al te grote stukken.
  2. Maak de marinade door de knoflook boven een steelpannetje te persen.
  3. Voeg de zo klein mogelijk gesneden tomaat (of de tomatenpuree), de paprika, het paprikapoeder,
  4. het zout en de gemalen peper toe. Het beste is cayennepeper, maar zwarte peper is ook goed.
  5. Maak op het kleinste vuurtje een dikke saus.
  6. Laat die afkoelen en smeer het vlees er rondom grondig mee in.
  7. Laat dit een nacht op in de koelkast rusten.
  8. Snijd de chouriço in plakken en braad ze in de olijfolie kort aan.
  9. Neem de worst eruit en bak in dezelfde olie het vlees aan alle kanten bruin.
  10. Zet het vuur wat lager, doe de rest van de marinadesaus erbij en laat in een kwartiertje gaar worden.
  11. Haal het vlees uit de pan, meng de puree met de vleessaus en doe alles over op een
  12. voorverwarmde schaal.
  13. Leg het vlees over de migas (puree en vleessaus) en decoreer met 1 eetlepel verse koriander

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *