Varkensvlees met Mosselen

Recepten > Varkensvlees met mosselen

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 500 gram varkensfilet
  • 1.5 dl wijn (wit)
  • 20 gram reuzel
  • 10 gram bloem
  • 4 tomaten
  • 3 eetlepels olie
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1/2 eetlepel basilicum (vers)
  • zout
  • tijm
  • zout
  • Witte peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220.
  2. Wrijf het varkensvlees in met peper en zout en leg het in een braadslee.
  3. Verhit de reuzel en schenk dit over het vlees.
  4. Braad het vlees 25 minuten in de oven.
  5. Was de mosselen.
  6. Schil de uien en snij ze fijn.
  7. Ontvel de tomaten en snij ze in stukken.
  8. Pel de knoflook.
  9. Verhit de olie in een grote braadpan, smoor er de ui en knoflook glazig in, haal de knoflook eruit, voeg de tomaten toe en smoor ze tot ze uit elkaar vallen.
  10. Roer de bloem door een beetje wijn. Doe de rest van de wijn bij de tomaten en laat ze flink koken.
  11. Voeg de mosselen toe en laat ze 10 minuten koken op een hoog vuur in een gesloten pan.
  12. Haal de mosselen uit de schelp.
  13. Roer de aangemengde bloem met zout, peterselie en droge kruiden door de saus en laat deze even koken.
  14. Snij het varkensvlees in blokjes en laat deze even met de mosselen trekken in de saus. Niet meer laten koken!
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *