Vissoep

Recepten > Vissoep

Ingrediënten

  • 750 gr visfilet (bijvoorbeeld kabeljauw),
  • 1 citroen,
  • 2 eetlepels olijfolie,
  • bosje soepgroente,
  • 2 blikjes tomatenpuree,
  • 1,5 liter water,
  • 1 glas rode wijn, zout en zwarte peper,
  • 2 teentjes knoflook, een paar draadjes saffraan,
  • 150 g rijst

Bereiding

  1. Visfilets afspoelen, besprenkelen met citroensap en licht zouten.
  2. In braadpan olie verwarmen en de visfilets en de soepgroente even in aanbraden.
  3. Dan knoflook, tomatenpuree, peper en zout en wijn toevoegen. water erbij doen.
  4. Nu de vis gaar laten worden in 15 minuten, net tegen het kookpunt aan.
  5. De vis eruit nemen en in kleine stukjes verdelen. Dan de vis weer terugdoen in de pan.
  6. Gare rijst 1/2 uur mee laten koken. .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *