Visstoofpot uit de Algarve

Recepten > Visstoofpot uit de Algarve

Ingrediënten:

  • 2 kg verse gemengde vis (vb. zeeduivel, rog, haai, zeewolf)
  • grof zeezout
  • 750 gr venusschelpen
  • 3 grote uien
  • 800 gr gerijpte tomaten
  • 1 groene paprika
  • 5 teentjes knoflook
  • 750 gr aardappelen
  • 1/4 l olijfolie
  • 1 of 2 hete pepertjes (piri-piri)
  • snuifje nootmuskaat
  • witte peper
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels peterselie

Bereiding:

  1. De vissen schoonmaken, ontschubben en wassen.
  2. In stukken van 5 cm snijden en bestrooien met zeezout.
  3. Venusschelpen borstelen en wassen, open schelpen verwijderen.
  4. Uien pellen en in ringen snijden, tomaten en paprika wassen en in plakken snijden, knoflook hakken, aardappelen
    schillen en eveneens in plakken snijden.
  5. In een grote pan eerst een laag uien, tomaten, paprika, wat knoflook en peterselie doen, daarna een laag aardappelen.
  6. Vervolgens vis en schelpen toevoegen en die weer met groenten bedekken.
  7. Olijfolie met de gewreven hete pepers, nootmuskaat en peper mengen en de wijn er doorheen roeren.
  8. Gelijkmatig over het geheel verdelen en de laurierblaadjes er bovenop leggen.
  9. Het geheel ca. 35 min. met deksel op de pan gaar laten worden.
  10. De pan af en toe schudden, zodat het vocht zich goed verspreid.
  11. Direct opdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *