Zoete deegflapjes

Recepten > Zoete deegflapjes

Ingrediënten

  • 500 gr. bloem
  • 1.2 dl. olijfolie
  • 25 gr. gist
  • 6 eieren
  • Melk
  • zout
  • Suiker
  • Kaneel

Bereiding

  1. Zeef de bloem in een kom en meng met het zout en de warme olijfolie. Los de gist op in een beetje warme melk en meng het met de bloem. Voeg de eieren toe en kneed de massa tot een zacht deeg. Voeg desgewenst een beetje warme melk toe. Dek de kom af met een vochtige doek en zet de kom op een warme plaats.
  2. Laat het deeg rijzen tot de massa tweemaal zijn volume heeft.
  3. Verhit de olijfolie en rol het deeg uit. Breek steeds klein stukje af en rol de stukjes met de hand uit op een met bloem bestoven aanrecht. Ieder stukje moet ongeveer een diameter hebben van 10 centimeter.
  4. Bak de rondjes in de hete olijfolie in een koekenpan tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met veel kaneel en suiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *