Gezondheidszorg

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Thema’s > Gezondheidszorg

Een klein deel van de tekst die u hier wellicht eerder aantrof, is verwijderd wegens auteursrechtinbreuk. Wij hadden deze zonder toestemming overgenomen van Mister Media B.V. (www.mistermoney.nl). Voor Portugal zijn geen vaccinaties/inentingen noodzakelijk al adviseren sommige artsen een vaccinatie tegen cholera en tyfus. Neemt u voor de zekerheid contact op met uw huisarts of met de GGD. 

Ongeveer 80 procent van de medische voorzieningen wordt aangeboden door de staat en is over het algemeen van goede kwaliteit. Veel artsen spreken Engels en in Lissabon is een Engels ziekenhuis. De Portugese medische sector opereert zeer inefficiënt.  In de grotere plaatsen is een ziekenhuis met eerste hulp-afdeling, daarbuiten zijn op veel plaatsen artsenpraktijkcentra met lange openingstijden. Op Madeira zijn eveneens artsenpraktijkcentra, in Funchal is het regionale ziekenhuis. In de jaren tussen 2000 en 2006 zullen acht ziekenhuizen worden vervangen door nieuwbouw (Braga, Vila Nova de Gaia, Vila do Conde, Guarda, Cascais, Vila Franca de Xira, Evora en Faro). Twee nieuwe ziekenhuizen zullen verrijzen in Sintra en Loures. De overheid is van plan de sector meer open te stellen aan particuliere initiatieven. 

Apotheken (Farmacia, wit kruis op groene achtergrond) vindt u overal en er wordt verwezen naar de dichtstbijzijnde apotheek met avond- en/of nacht- en/of weekenddienst. 

Daar het water in Portugal een andere samenstelling heeft dan in Nederland, raden wij u aan flessen water te kopen, het water uit de kraan is in vele gevallen niet geschikt als drinkwater. Zorgt u er voor dat uw reisapotheek is voorzien van tabletten tegen maag- en darmstoornissen, aspirines, muggenwerende crème of tonic en medicijnen die door uw arts zijn voorgeschreven (neem een recept in het Latijn mee).

Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij op de hoogte stellen zodat zij voor betaling kunnen zorgen. Houdt altijd de gegevens (ziekenhuis, arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *