Klimaat

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Thema’s > Klimaat

In Portugal zijn drie klimaatzones te onderscheiden. Het noordwesten heeft gematigde winters, korte zomers en overvloedige regenval. In het noordoosten overheerst een landklimaat met lange, koude winters en hete zomers, terwijl het zuiden een typisch mediterraan klimaat heeft: een droog weertype met zachte, kortdurende winters en hete, lange zomers. 

In de rest van Portugal zorgt de noordenwind in de winter voor verrassend lage temperaturen. Door toedoen van de continentale windstromen uit het Iberische achterland komen vooral in het binnenland grote temperatuurschommelingen voor. De temperatuur aan de zuidkust ligt over het algemeen tussen de 10°C in de winter en de 35 tot 40°C in de zomer. De heetste maand is augustus met een gemiddelde dagtemperatuur tussen de 17 en 28°C, de koudste en natste maand is januari met een gemiddelde temperatuur overdag tussen de 8 en 14°C.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *