Openbaar vervoer

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Thema’s > Openbaar vervoer

Voor bussen kunt u tussen het nationale netwerk “Rodoviaria Nacional ” (RN) en talrijke geprivatiseerde busbedrijven kiezen. De RN neigt langzamer te zijn maar de prijzen zijn lager. De privé exploitanten leiden de snelle non-stop diensten op de populairste routes en behandelen bestemmingen waar geen treinen zijn.

De Portugese Staatsspoorwegmaatschappij is de “Caminhos de Ferro Portuguese”. Er is een redelijk goed en betrouwbaar binnenlands net, tevens is er een dagelijkse internationale connectie met Parijs, Madrid, en Badajoz (Spanje). Exprestreinen rijden er tussen Lissabon en Porto, regionale treinen rijden door het hele land. De meeste treinen hebben coupés met 2 klassen, 1e en 2e klasse. De korte verbindingen hebben meestal slechts een klasse. Op Madeira rijden geen treinen. De stations liggen meestal buiten het centrum en worden aangegeven met “CF Caminho de Ferro”.

In Lissabon kunt u voordelig gebruik maken van elektrische trams en de Metro.

Taxi’s zijn voordelig. Is er geen meter, spreek dan de prijs van tevoren goed af. Overigens moeten alle taxichauffeurs een gedrukte prijslijst bij zich hebben!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *