Telefoneren

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Thema’s > Telefoneren

Op deze pagina vindt u alle informatie over bellen in, vanuit en naar Portugal met GSM, vaste telefoon of vanuit de telefooncel.

Landnummer
Voor Nederland belt u vanuit Portugal 0031, daarna het kengetal zonder 0 en het abonneenummer achter elkaar

Telefooncellen
Het voordeligst belt u vanuit de telefooncellen die u zowel op straat als in de postkantoren voldoende zult aantreffen. Bij de postkantoren en in kiosks kunt u een telefoonkaart kopen, in Lissabon en Porto de “Credifone”-kaart en in de rest van het land de “TLP”-kaart. Bellen vanuit de hotels en appartementen is duur, men rekent een vaak hoge service-toeslag. Het goedkoopst belt u tussen 22.00 uur en 08.00 uur.

Mobiel telefoneren met abonnement of Nederlandse pre-pay kaarten (GSM)
Indien U een prepaid telefoon meeneemt, zorg er dan voor, dat u er voldoende beltegoed op heeft staan. In het buitenland is deze vrijwel niet bij te vullen. Ongeacht of u zelf belt of gebeld wordt, de gesprekskosten vanaf de Nederlandse grens tot uw telefoon zijn altijd voor uw rekening.

Automatische of manuele Roaming
U hoeft niets te doen om te genieten van de internationale dekking van uw Nederlandse of Belgische provider. Als uw toestel het toelaat, selecteert het zelf het netwerk waarop het moet aansluiten (automatische roaming). Uw toestel kiest dan automatisch het netwerk dat het sterkste signaal uitzendt, daar waar u zich bevindt. Zodra de naam van een aanbieder in uw display verschijnt, kunt u bellen en gebeld worden.
Een andere mogelijkheid is manuele roaming. U selecteert zelf het netwerk. U sluit erop aan door op uw GSM-scherm de lijst van alle operators of codes van deze operators te doorlopen en er één te selecteren. 

Als u op de prijs let adviseren wij u manuele roaming te gebruiken in Portugal. Voor gebruikersgemak kiest u voor automatische roaming. Er bestaan namelijk grote prijsverschillen bij mobiel bellen in of vanuit Portugal op basis van een Nederlands abonnement. De Nederlandse telecomaanbieders hanteren voor bellen vanuit Portugal naar Nederland prijzen die variëren sterk variëren. De prijzen zijn ook sterk aan verandering onderhevig. Voor de laatste tarieven verwijzen we u naar de internetsite van uw provider. 

Ook op uw mobiele nummer gebeld worden in Portugal kent variërende prijzen. Afhankelijk van je provider en abonnement kun je veelal zelf kiezen uit een (soms beperkt) aantal roamingpartners. Kortom zoek van te voren even uit wie het voordeligste is! Uiteraard geldt naast de prijs en het gemak de dekking van een provider als selectiecriterium. Hoewel Portugal goed gedekt is hebben de providers nog enkele witte vlekken, vooral buiten de toeristische plaatsen. Voor de huidige dekking verwijzen we u naar de sites van de Portugese providers 

Voor een uitgebreid en actueel overzicht van tarieven kunt u terecht op de internetsite bellen.com. En op de site van uw mobiele provider staat onder roamingpartners of ‘bellen in het buitenland’ vaak ook een handig overzicht!

Portugese pre-pay sim-kaarten
U kunt zonder problemen met uw mobiel in Portugal bellen. Echter het is veel goedkoper om met een Portugese prepaid telefoonkaart te bellen. Als uw mobiel geen simlock heeft, kunt u deze in uw mobiel gebruiken.

Door in Portugal een pre-pay simkaart te kopen krijgt u de beschikking  over een Portugees telefoonnummer. U kunt dan bellen en gebeld worden binnen Portugal tegen nationale tarieven. Bijkomend voordeel is wellicht dat als u gebeld wordt vanuit Nederland, de beller voor de internationale kosten opdraait….
De kaarten om je Portugese pre-paid op te waarderen kun je bij bijna elk tankstation krijgen, en verder bij elke GSM winkel. 

 

1 gedachte op “Telefoneren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *