Albufeira

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Albufeira

Albufeira is een zeer populaire vakantieplaats aan de zuidkust van Portugal, in de Algarve met een sfeervol autovrij centrum. Als u door het centrum loopt treft u daar talrijke leuke pleintjes, terrasjes en schilderachtige winkelstraatjes die tegen de heuvel aanliggen klimmen. Albufeira is een voormalig vissersplaatsje dat inmiddels 17000 vaste inwoners heeft. Ondanks de soms vele toeristen is Albufeira nog altijd een charmant dorp.

De kust is grillig van vorm met veel inhammen en grotten, die ‘s avonds verlicht zijn. Opvallend zijn de tegen de heuvel terrasvormig aangelegde witgekalkte huizen boven de blauwe zee. 

Op het kleine dorpsplein en de aangrenzende voetgangerszone zijn veel cafés en restaurants. Veel jongeren zoeken hier dan ook  het nachtleven in hun vakantie.  Iedere 1e en 3e dinsdag van de maand is er bij “Cerro Grande” op de weg naar Pera, markt.

Overdag kunt u op het kleine, maar gemoedelijke zandstrand lekker luieren en zonnen. Ook een hapje en een drankje zijn verkrijgbaar. Aan de oostkant loopt het strand over in het Forte São João-strand van Praia da Oura, dat letterlijk ‘gouden strand’ betekent. Praia da Oura is, in het verlengde van Albufeira, helemaal op de vakantieganger ingericht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *