Azoren

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Azoren

De Azoren vormen een archipel in de Atlantische Oceaan halverwege Europa en Noord-Amerika. De Azoren bestaat uit negen bewoonde eilanden. Samen vormen ze evenals Madeira een autonome provincie binnen de republiek Portugal. De Azoren hebben een totale oppervlakte van 2247 km2 en tellen zo’n 250.000 inwoners. Het nationale parlement zetelt in Horta op Faial. De grootste stad, Ponta Delgada, ligt op het oostelijke eiland São Miguel.

De archipel van de Azoren behoort tot Portugal, maar het ligt bijna 1.200 km van het vasteland in het midden van de Atlantische Oceaan. De Azoren zijn een populaire bestemming voor vakantiegangers, met name voor natuurliefhebbers. De Azoren bieden een gevarieerde en indrukwekkende natuur in een vulkanisch landschap. De gastvrije bevolking leeft voornamelijk van de landbouw – zoals de teelt van fruit en suikerriet.

De negen eilanden van de Azoren zijn Sao Miguel (het grootste) en Santa Maria in het zuidwesten; Terceira, Pico, Faial, Sao Jorge en Graciosa in het midden; en Flores en Corvo in het noordwesten. De negen eilanden van de Azoren zijn alle van vulkanische oorsprong. De hoogste vulkaan is de Pico op het gelijknamige eiland, die 2351 m hoog is. De westelijkste eilanden, Flores en Corvo, liggen circa 500 km van het zuidoostelijkste, Santa Maria, vandaan.

De Azoren zijn een paradijs voor wie van de natuur houdt. mooie blauwe lagunes, , mooie uitkijkpunten over land en zee op de bergtoppen. Kraters van uitgebluste vulkanen.

De tamelijk onvruchtbare Azoren leven hoofdzakelijk van de veehouderij, maar er wordt ook wijndruiven, ananas, bananen en thee verbouwd. In het verleden stonden de Azoren bekend om de walvisjacht, veel bemanningsleden van walvisvaarders kwamen hiervandaan. Tegenwoordig is het kijken naar de walvissen een toeristische attractie.

Horta op Faial

Horta op Faial

Horta op Faial is een populaire aanlegplaats voor zeiljachten die de Atlantische Oceaan oversteken. De bemanningen ontmoeten elkaar in ‘Café Sport’ en maken een schildering op de muur van de kade.

Corvo en Flores vormen de westelijke eilanden, São Miguel en Santa Maria de oostelijke, en de overige eilanden de vrij compacte centrale groep.

São Miguel, het grootste eiland, is trots op zijn 3 grote mooie lagunen – Sete Cidades, Gogo en Furnas – maar ook op het drukke leven in Ponta Delgada, de hoofdstad.

Naast São Miguel ligt Santa Maria, met de steile rotswanden bedekt met wijngaarden van de baai van So Lourenço, de kapel van de Anjos waar Columbus kwam bidden bij de terugkeer van zijn ontdekkingsreis naar Amerika.

In het midden van de Azoren liggen 5 eilanden vlak bij elkaar. Angra do Heroismo, op het eiland Terceira, is één en al geschiedenis: eerste stad van Europa geboren in de Atlantiche Oceaan, als werelderfgoed geclassificeerd.
Faial is een blauw fresco van hortensia’s, een gastvrije haven voor zeilers. Daartegenover, de berg die oprijst uit de zee, het eiland Pico, met zijn walvistraditie. Het geweldige groen van de weilanden, de kleine stukjes land bij de zee – de ‘fajãs’ – onderaan de hoge steile wanden, dat is het normale panorama van São Jorge. Het kleine eiland Graciosa heeft een raadselachtige lagune onder in een vulkaanbekken, velden bedekt met wijnstokken waar de molenwieken draaien.
Flores is een tuin omringd door de zee, het immer verrassend tafereel van door vulkanen uitgehouwen lagunen, in het midden van het interessante miniatuureiland Corvo ligt een mooi en groots keteldal.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *