Madeira

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Madeira

Madeira Portugal

Madeira Portugal

Madeira is het grootste eiland van een groepje eilanden van vulkanische oorsprong in de Atlantische Oceaan, dat bij Portugal hoort. Madeira ligt ongeveer 700 kilometer ten westen van Afrika en 1000 kilometer ten zuidwesten van de Portugese kust.  Deze eilandengroep bestaat uit twee bewoonde eilanden (Madeira en Porto Santo) en een aantal onbewoonde eilandjes. De eilanden vormen evenals de Azoren een Portugese autonome provincie. De grootste stad op Madeira heet Funchal. De oppervlakte van het Madeira is 740 vierkante kilometer.

Madeira staat bekend als het ‘bloemeneiland’.

Het klimaat van Madeira is zeer mild, de temperatuur ligt vrijwel altijd tussen de 16 en 22°C. Een enkele keer loopt het kwik op tot 28 graden. Ook in de avonden zakt de temperatuur nauwelijks. U hoeft dus geen trui mee te nemen als u uit eten gaat, zoals u dat wellicht in Griekenland gewend bent.

Door de hoge bergen, de hoogste berg is de Pico Ruivo (1862 m), is de neerslag zeer uiteenlopend. De kans op regen in de bergen of in het regenwoud (Ribeiro Frio) is veel groter dan aan de zonnige Zuidkust.

Het eiland Madeira kenmerkt zich door een glooiend landschap met bananen plantages, wijngaarden, bloemenpracht en karakteristieke huisjes. Madeira is dan ook bij wandelaars en natuurgenieters erg populair.

De kust bestaat voornamelijk uit steile rotswanden en een zandstrand is slechts zeer beperkt aanwezig. Voor een strandvakantie is Madeira dan ook minder geschikt. Echt indrukwekkend is de prachtige noordkust met ruige kliffen en watervallen.

De bekendste specialiteit van Madeira is Espada; een lange zwarte vis die op veel verschillende manieren bereid wordt. OOk vogels komen er in vele varieteiten voor. Naast de Canarische eilanden is Madeira de enige plek op de wereld waar de kanarie in het wild voorkomt.

De hoofdstad van Madeira is Funchal. In Funchal vindt u een levendig centrum met mooie, statige gebouwen, pleinen, goed onderhouden parken en gezellige avenida’s.

Ongeveer 2.5 km van het centrum bevinden zich de meeste hotels en appartementen, gelegen rondom het zwemparadijs Lido.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *