Efora

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Evora

Evora is de grootste stad van de Alentejo. Evora vormt op zichzelf bijna een museum. De stad is afgeschermd met een Romeinse ringmuur. De smalle straatjes met booggangen doen herinneren aan de tijd dat de Arabieren hier heersten. Er staan in deze plaats zo veel historische gebouwen, dicht opeen gepakt binnen massieve stenen stadsmuren dat de UNESCO Evora onder internationale monumentenzorg bracht.

Bezienswaardigheden
PaHo dos Duques de Cadaval (Paleis van de Hertogen van Cadaval). Igreja de São João Evangelista (Kerk van Johannes de Evangelist). Igreja de São Fransisco (Kerk van Sint-Fransicus ook wel genoemd de Kapel der Beenderen). De muren en bogen van deze kapel zijn bekleed met menselijke botten en schedels van 5000 menselijke skeletten. Luguber, maar indrukwekkend. Sé (Kathedraal). Deze ligt aan de andere kant van het plein voorbij de Romeinse tempel uit de twee- de of derde eeuw na Christus. Templo Romana (Romeinse tempel). Dit is het beroemdste historische monument van Evora. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *