Monchique

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Monchique 

Monchique is een klein stadje aan de rand van de hoogste berg in de Algarve (902m). Monchique ligt aan de weg naar het hoogste punt van de Algarve, de Foia (902 m). Langs deze weg heeft u een prachtig uitzicht van Portimão tot Sagres. 

Het bergdorp Monchique staat bekend om de thermaalbaden van Caldas de Monchique. Deze warmwaterbaden bestaan al sinds de Romeinse tijd. Het zwavelhoudende zou een  geneesmiddel zijn voor reumatische aandoeningen. Ook de Portugese koning João II bracht het bad een bezoek in de 15e eeuw. Nog altijd is een bezoek aan Caldas de Monchique een bezoekje waard. Drink er in de schaduw een heerlijk glaasje vers Monchique-bronwater of laat je verwennen in het kuuroord.

In Monchique wordt iedere 2e vrijdag van de maand markt gehouden.

Aan de voet van de berg de Foia (902 m) vindt u de ruïnes van het in 1632 door franciscanen opgerichte klooster Nossa Senhora do Restelo. In deze zelfde periode, rond 1680, werd de bedevaartkapel do Pé da Cruz gebouwd.

De hoofdkerk met drie schepen werd in de 16e eeuw gebouwd en is in Manuelstijl bewaard gebleven. De kerk van de heilige Sebastiaan bezit een opmerkelijke beeltenis van Nossa Senhora do Desterro. In de Igreja da Misericórdia vindt u mooi houtsnijwerk.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *