Quarteira

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Quarteira 

Quarteira is een stad op een afstand van 3 km van Vilamoura.

Quarteira is de grootste van de oude nederzettingen in de Algarve. De geschiedenis gaat terug tot in de Romeinse tijd. In het centrum tegenover de de jachthaven lag een Villa Romana, zo werd bij een opgraving aangetoond. In de Romeinse tijd stonden hier Patriciërshuizen met zuilen, voorportalen, mozaïeken en baden. In een klein particulier museum kunt u informatie krijgen over de opgravingen. 

In Quarteira ligt een gezellige lange boulevard langs het strand. In de stad vindt u vele restaurantjes, leuke winkeltjes en gezellige barretjes.

Dagelijks is er van 6:00 tot 13:00 uur een overdekte vismarkt, waar u het oude vissersdorp nog tot leven ziet komen. Iedere woensdag is er naast het grote busstation een gewone markt.

Het verdedigingsfort ten oosten van het plaatsje werd pas onlangs verwoest door het zeewater. Nog verder naar het oosten ligt het archeologische centrum Loulé Velho, waar door de Romeinen aangelegde bassins voor het pekelen van vis zijn gevonden.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *