São Martinho do Porto

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > São Martinho do Porto

São Martinho do Porto is een gezellig dorp dat ligt aan een schelpvormige lagune. Door een smalle opening tussen rotsen staat deze baai in verbinding met de oceaan. De baai is door heuvels en duinen omgeven en in de baai ligt een langzaam hellend zandstrand. In de zomer staan hier vele blauwwit gestreepte vierkante tentjes. Aan de oostzijde van de baai is de haven en daar liggen de bootjes. Door deze baai en de vele mogelijkheden is São Martinho do Porto een attractieve kleine badplaats.

De mooie baai is een paradijs voor de kleintjes. Maar ook voor de ouders en grotere kinderen is er genoeg te beleven zowel binnen de baai als daar buiten.
Er zijn gezellige en goede (vis)restaurantjes aan het strand en in het centrum. Elke dag is er een overdekte markt.

Sao Martinho do Porto telt ongeveer 5000 inwoners. Deze gezellige, en goed verzorgde badplaats strekt zich uit aan de rand van de bijna cirkelvormige baai.

Aan de zuidkant van de baai ligt het pittoreske dorpje Salir do Porto, waar het eveneens goed toeven is.

São Martinho do Porto en Salir do Porto liggen centraal in een heel mooi gebied van Portugal, de Costa de Prata. De “beroemde” plaatsen liggen vrij dichtbij. Nazaré op slechts 13 kilometer, Alcobaça op slechts 24, Batalha op 44, Fátima op 75, Caldas da Rainha op 17, Peniche op plm 50 en het zeer fraaie Óbidos op 20 kilometer. Zelfs Lissabon is op ongeveer 100 kilometer heel goed bereikbaar.

Kortom São Martinho do Porto en Salir do Porto zijn een goed startpunt voor uw ontdekkingsreis door de Costa de Prata.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *