Surfen

Portugal is ;e;en van de toplanden om te surfen. De hoge golven in combinatie met de adembenemende stranden en het kraakheldere water maken Portugal tot een waar surfparadijs.

Nazare
De regio rond Nazaré en Peniche heeft een internationale reputatie in de surf scene. Er zijn niet alleen enorme monster golven en wedstrijden tussen de beste surfers ter wereld, maar ook voor beginners zijn er veel goede plekken op de vele stranden.Het Portugese Nazaré staat bekend om zijn hoge en ruwe golven. Al jaren trekken surfers met lef naar dit authentieke plaatsje om zich uit te leven op het onstuimige water. Met als gevolg: tal van wereldrecords.
Hier is het record gevestigd en de hoogste golf ooit bereden. Een golf zo hoog als een gemiddeld kantoorgebouw. Maar doordat voor de kust van Nazaré een diepe geul ligt, worden de golven hier fors opgestuwd voor ze tegen de kust slaan. Hoge en krachtige golven dus.

Ericeira.
Dit authentieke dorp met witte huisjes, Portugese boetiekjes en kleine strandjes ligt op ongeveer vijftig kilometer afstand van Lissabon. Waar het jaren geleden niet meer was dan een vissersdorp, is het inmiddels uitgegroeid tot een bekend surfreservaat. Door de variëteit aan golven kan zowel de beginnende surfer als de geoefende surfer het hart ophalen in Ericeira. Vandaag de dag is deze kustplaats ook regelmatig gastheer van grote surfkampioenschappen.

Praia da Mareta Beach.
Voor surfliefhebbers die in alle rust hun kunsten willen vertonen op het water, is Praia da Mareta de perfecte bestemming. Dit rustige surfgebied in het zuiden van Portugal, trekt zowel lokale als buitenlandse surfers aan. Vooral in de wintermaanden, wanneer de golven perfect zijn, krioelt het hier van de surfers. Geef ze eens ongelijk. Deze befaamde hotspot beschikt namelijk over de beste golven van Europa.

Praia da Arrifana.
In het zuiden van Portugal (Algarve), staan ook fantastische golven, het hele jaar door. De golven in de winter zijn meestal groter en sterker dan in de zomer. In een schilderachtige baai, in het hart van de Algarve ligt Praia da Arrifana. De baai wordt vrijwel geheel omarmd door indrukwekkende kliffen en rotsen waardoor hoge golven uitblijven. Deze trekpleister doet het daarom erg goed onder beginnende surfers en kinderen. Wil je niet tussen de beginnelingen manoeuvreren maar toch een golf pakken op dit strand? Dan is het wellicht verstandig om in de vroege uurtjes af te reizen naar Arrifana. Dan heb je vrijwel de hele zee voor jezelf, of nou ja… bijna dan.

Sagres.
De grillige kustlijn in combinatie met de prachtige baaien, aanwezigheid van de wind en de uitdagende golven maken Sagres tot een waar mekka onder surfers. Kun je nog niet blijven staan op een plank? Geen nood! In deze, op een schiereiland gelegen, hotspot zijn tal van surfcamps te vinden, waar je lessen kunt volgen bij ervaren instructeurs. Wil je na een middagje op het water even op adem komen, dan kun je afdruipen naar de gezellige surfbars of aanschuiven in een van de restaurantjes.

 

Zavial
Als je de surfkunsten wilt afkijken van de locals, dan ben je in Zavial op de juiste plek. Deze rustige surfspot heeft voor elk wat wils. Als het water rustig is, dan kunnen kinderen en beginners hier uit de voeten, maar bij ruige golven is het de perfecte bestemming voor de geoefende surfer. Ook mooi meegenomen: je kunt op dit strand heerlijke ijsjes krijgen!

Peniche
In Peniche struikel je bijna over de surfscholen en kampen. Jaarlijks reizen duizenden liefhebbers af naar deze Portugese bestemming om de bekende golven te pakken. Dankzij de vorm van het schiereiland kent Peniche veel verschillende stranden, waardoor er vrijwel op ieder niveau gesurft kan worden. Deze Surf City is jaarlijks ook het decor van het surfevenement: de Ripcurl Pro.

Praia do Amado
Praia do Amado is een van de meest geliefde surfspots van de Algarve. De donker gekleurde rotsen en het prachtige strand in combinatie met de surfscholen en uitstekende golven trekken het hele jaar door surfers van over de hele wereld. Daarnaast is deze populaire, Portugese plaats met regelmaat het decor van zowel nationale als internationale surfevenementen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *