Carrapateira

Plaatsen > Carrapateira

Aan de ongerepte zuidwestkust van Portugal ligt, in het natuurschoon, ver van de drukte van de algarve aan de zuidkust, Carrapateira. Aan de zuidkust van Portugal strekt zich het natuurgebied “Parque Natural sw da Costa Vicentina” van Aljezur tot Sagres aan de westkust, en van Sagres tot Burgau. Het bergdorp Carrapateira ligt hier middenin. 

Zoals de meeste dorpjes heeft Carrapateira een eigen markt, elke werkdag voorzien van een goede voorraad verse groenten en fruit. Verse vis (sardientjes, “carapau”) wordt dagelijks met een loeiende sirene aangekondigd. een slagerij voorziet er het dorpje van vlees. Elke werkdag open van 9 tot 13u.

In de directe omgeving zijn enkele mooie stranden te vinden:

Praia do Amado:
Op 2 km van het dorpje, gemakkelijk bereikbaar te voet, met de fiets of per auto ligt Praia do Amado, een prachtig zandstrand, omgeven door kleurrijke rotsen, groene bergjes en bloeiende agaves.

Praia da Bordeira:
Op 1,5 km van het dorpje, gemakkelijk bereikbaar te voet, met de fiets of per auto, bij de monding van de Ribeira da Bordeira ligt Praia da Bordeira. Dit strand is zeer geschikt voor kinderen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *