Castro Marim

Plaatsen > Castro Marim

Castro Marim is een oud stadje met 6593 inwoners in het district Faro, op 54 km ten oosten van de districtshoofdstad Faro.

Castro Marim ligt in het meest zuidoostelijke puntje van de Algarve.

De burchtruïnes van de Christusridderorde maken een alles overheersende indruk. De ‘Ordem Militar de Cristo’ werd, in navolging van de Templeridderorde, in 1319 gesticht. Evenals de Tempelridders had ook deze orde een militaire taak: het verdedigen van het christelijke Portugal tegen de  de Moren. Het ruines van het burchtcomplex zijn te bezichtigen; de ringmuur en enkele torens zijn nog bewaard.
Tijdens onderzoek in de burcht zijn overblijfselen van een tweede, ouder kasteel gevonden, dat gebouwd zou zijn in de Bronstijd. Deze burcht is 55 jaar in bezit geweest van de Moren, waarna deze door de Christenen in 1242 werd veroverd.

Als u een natuurliefhebber bent adviseren we u het natuurreservaat  van Castro Marim te bezoeken. Dit natuurreservaat staat onder staatstoezicht. U vindt in het ongerepte marsland veel zeldzame vogels en schaaldieren. Enkele trekvogelsoorten kunt u hier het hele jaar zien.

Castro Marim ligt vlakbij de badplaats Monte Gordo waar zich veel restaurants, barretjes bevinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *