Olhão

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Olhão

Olhão is de belangrijkste vissershaven van de Algarve, gelegen aan de Atlantische Oceaan. Olhão ligt amper tien kilometer ten oosten van Faro. Ondanks de korte transfertijd naar de luchthaven is het in Olhão niet overbevolkt. De meeste toeristen trekken naar het westen vanuit Faro.

Olhão  heeft een belangrijke en drukke markt. De markt is gevestigd in een grote hal met een paar deftige torentjes. Op de markt in de ene hal ligt een groot assortiment aan zeedieren. In de andere hal, een paar meter verderop, ligt vlees, groenten en fruit.

Olhão is niet groot, maar heeft een doolhof van leuke straatjes en steegjes waardoor verdwalen goed mogelijk is. Olhão wordt gedomineerd door de kerk “Nossa Senhora do Rosario”.

Net buiten de hal ligt een lange boulevard langs de Ria Formosa, een lagune die tot natuurpark verklaard is. De kust beschrijft zich het beste als een soort waddenkust met kreken, zandbanken en eilandjes. Het natuurpark is ongeveer zeventienduizend hectare groot. U ziet hier veel  vogels, onder andere veel ooievaars. U  kunt zich hier met een bootje naar een van de eilandjes (Armona, Culatra of Farol) aan de rand van de lagune laten brengen.

Olhão geeft, met zijn witte huisjes en platte (terras)daken een Noord-Afrikaanse indruk. De oorzaak hiervan ligt tussen het begin van de achtste tot halverwege de dertiende eeuw, toen de Moren hier de baas waren. Hierdoor vindt u zowel in Portugal als in Spanje (Andalusië!) nog altijd veel Afrikaanse invloeden.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *