Praia da Rocha

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Praia da Rocha

Praia da Rocha ligt tussen Portimao en Alvor aan de westelijke kant van de Algarve op ca. 50 minuten rijden van het vliegveld Faro.

De naam Praia da Rocha betekend letterlijk “Rots Kust”. Indien u op het strand komt ziet u dat deze naam voortkomt uit de wonderlijk gevormde rotsen op en langs het strand. “Drie Beren”, de “Gekartelde Rotsen” en “Twee Broers” zijn enkele namen die door de lokale inwoners aan de rotsen werden gegeven. Deze rotsen geven u de mogelijkheid verkoelende schaduw te zoeken als het u te heet onder de voeten wordt.

Praia da Rocha is gezegend met de  breedste stranden van de Algarve. Het strand is ruim 2 km lang. Mede hierdoor is er rond 1930 een rustig resort aangelegd in Praia da Rocha. Door de komst van de low-budget vluchten op Faro rond 1970 is Praia da Rocha uitgegroeid tot een levendig toeristencentrum, het op één na grootste van de Algarve.

Praia da Rocha is een drukke badplaats met veel winkeltjes, bars en restaurants. Het uitgaansleven vindt voornamelijk in de zomer plaats en is zeer toegespitst op de jongere vakantieganger.

Aan het westelijke eind van de boulevard vindt u het fort van Santa Catarina de Ribamar. Samen met het fort van St. John van Arade, dat aan de overkant van het water ligt in Ferragudo, vormde dit vestingwerk de verdediging van Portimão tegen de overvallen van piraten. Het fort werd gebouwd in de 17e/18e eeuw, op een uitstekende strategische plaats. Vanaf het fort heeft u een prachtig uitzicht over de zee, de rivier, de stranden en de klippen. Het fort is een prachtige plaats om tijdens de zonsondergang te verblijven. Binnen in het fort is oude kapel gewijd aan St. Catherine van Alexandrië.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *