Sagres

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Sagres

Sagres ligt, met de vuurtoren en de Fortaleza van Hendrik de Zeevaarder, op de de meest zuidwestelijke punt van Europa Cabo São Vicente. Sagres behoord tot de gemeente Vila do Bospo. De vissersplaats Sagres zelf is ruig en winderig. U vindt er slechts sporadisch plantengroei.

Sagres ligt aan de Baai van Sagres, welke door twee kapen wordt geflankeerd: Kaap Atalaia en Kaap Sagres. De baai is rond en de kust van de baai is ca. 10 km lang met vele klippen tot aan de vuurtoren bij Kaap St. Vincent.

De geschiedenis van Sagres kent vele legenden. Sagres zou in 1421 door Hendrik de Zeevaarder gesticht zijn. Op het rotsplateau stichtte Hendrik de Zeevaarder een school voor zeevaarders. In het fort van Sagres verzamelde hij de beste zeelieden waaronder cartografen, geografen, astronomen en andere geleerden, om zijn ontdekkingsreizen voor te bereiden. Het fort werd bij de grote aardbeving van 1755 verwoest. Tijdens uw bezoek rest slechts een grote stenen windroos op de binnenplaats. De muren die het gebied omringen zijn de overblijfselen van een fort uit de 17de Eeuw.

De Slag van Kaap St Vincent vond op 14 februari 1797 plaats tussen een Spaanse vloot onder het bevel van Don José de Cordoba en een Britse vloot onder John Jervis, met hulp van de later bekend geworden Nelson. De Spaanse vloot bestond uit een schip die in een staat van verwaarlozing, ongeveer 25 mijlen afdreef ten zuidwesten van de kaap, toen de Engelsen met een veel kleiner schip aankwam. Hij viel de Spanjaarden zonder aarzeling aan.

De lokale restaurants staan bekend om de visschotels. De vis is hier vers. De lokale vissers staan op de toppen van de klippen met lange lijnen te vissen. Jammer genoeg wordt elk jaar het leven van sommige van deze vissers genomen, doordat ze naar beneden vallen.

Het is interessant om op te merken dat de baai van Sagres zijn eigen miniklimaat, met aangepaste vegetatie heeft. Er is zeer weinig vegetatie, de bodem is hoofdzakelijk rotsachtig met nauwelijks grond. Het is hier altijd winderig. Toch vindt u in deze vijandige omgeving in het gebied ten noorden van stad 25 verschillende soorten wilde orchideeën.

In de naaste omgeving vindt u vele stranden van verschillend formaat. Deze staan beschreven op de pagina over Cabo São Vicente.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *