Armação de Pêra

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

PLaatsen > Armação de Pêra

De naam van Armação de Pêra verwijst naar het vissersverleden van dit dorp. Het woord Armação refereert aan de barrière van tonijnnetten die tot ver in zee reikten. Vroeger was Armação de Pêra slechts werkplaats met schuren waar de vissers van het dorp Pêra – op korte afstand van Armação de Pêra – hun materiaal bewaarden. Wat eens een centrum was van de tonijnvisserij, is nu echter ingenomen door het toerisme.

Sinds de zestiger jaren groeide Armação de Pêra uit tot een populaire badplaats voor de Portugezen. Dit mede dankzij het kilometerslange zandstrand dat zich uitstrekt vanuit Armação de Pêra naar het oosten.

Naast het langste strand van de Algarve, met allerlei watersportmogelijkheden en een rustige wandeldijk, vind je in het oude deel van Armação de Pêra (met een autovrije straat) een aantal gezellige restaurantjes (‘tascas’), bars en ook een discotheek en een cinema.

De laatste jaren wordt ook de westkant, met idyllische strandjes, verscholen tussen de hoge rotsen, in bezit genomen door de moderne hotels en luxe-resorts.

In Armação de Pêra staat, hoog op de rotsen, het kleine kerkje van Nossa Senhora da Rocha, ter bescherming van de vissers. 
Het kleine fort dat ooit voor de bescherming van Armação de Pêra moest zorgen, is ook nu nog zichtbaar.

In de buurt van Armação de Pêra liggen de kleine dorpjes Porches en Alcantarilha en iets verder landinwaarts, vind je de historische stad Silves, met haar Moorse vestingmuren en kasteel. Er liggen een 4-tal golf courses binnen een straal van 10 km en ook de grotere steden Portimao – bekend omwille van de sardinenhaven – en Albufeira zijn van hieruit snel bereikbaar.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *