Carvoeiro

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Carvoeiro

Carvoeiro ligt tussen Albufeira en Portimâo, op ca. 55 km van het vliegveld van Faro. Carvoeiro is niet zo toeristisch als Albufeira, Villamoura of Portimaõ. Het kleine vissersplaatsje Carvoeiro ligt aan de rotsachtige kust.

Carvoeiro is een mooi vissersdorpje in de Algarve met een levendige centrum. In het dorp vindt u veel restaurants, bars en winkels waar u een leuke tijd door kunt brengen. De restaurantjes zijn soms verrassend goed.

In Carvoeiro is de Algarve-kust grillig. Op verschillende plaatsen rijzen de zandsteenrotsen soms loodrecht uit zee. Er zijn woeste inhammen, maar ook lieflijke baaitjes met zandstranden. Boven op de klif zijn de overblijfselen van het fort Nossa Senhora da Conceição (Onze Moeder van de Ontvangenis) te vinden. Vanaf het fort heeft u een mooi uitzicht over de oceaan en de kliffen van kaap Carvoeiro.

De rotsformaties van Algar Seco, die op 50 0meter van het fort liggen, zijn door zee en wind verweerd tot een natuurlijk monument. Als u afdaalt langs de lange trap komt u bij verschillende grotten en spelonken waarvan er, tijdens de zomer, één dienst doet als café.

In de omgeving van Carvoeiro vindt u veel stranden: Praia Grande, Praia do Carvoeiro, Praia do Centianes, Praia do Molhe (ook wel Praia da Moiteira genoemd), Praia do Carvalho, Praia do Pintadinho, Praia do Benagil, Praia dos Caneiros, Praia do Paraiso en tot slot Praia da Marinha. Er is dus altijd wel een plekje voor uw handdoek te vinden.

Het is aan te bevelen een huurauto te reserveren om de prachtige omgeving goed te kunnen verkennen.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *