Lagos

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Lagos

Lagos heeft een gezellig, autovrij centrum met smalle straatjes en witte huisjes. De stad is deels ommuurd.

Voor de strandliefhebbers zijn er verschillende kleine strandjes en baaitjes met rotsformaties als uitzicht!

Lagos is gelegen aan de prachtige kust van de Algarve. Ook is Lagos de moeite waard voor bewonderaars van religieuze kunst. Er is, bijvoorbeeld, de prachtige, uitbundige barokke interieur van de kerk Igreja do Santo António. Als u ervoor staat zult u dit niet vermoeden gezien de zeer eenvoudige gevel. Museu Municipal is ene bezoek waard om de religieuze kunst m, de munten en de archeologische vondsten uit de Algarve.

Lagos was een belangrijke handelspost voor Afrika in de 15e en 16e eeuw. Volgens de legenden werd de beroemde ontdekkingsreiziger Columbus die vanuit Genua op het Iberische schiereiland landde, door de inwoners van Lagos samen met  andere zeelieden gered van een schipbreuk van een schip waarin hij voer. Een ander interessante legende betreft Francis Drake die in 1587 faalde in zijn poging om Lagos te overvallen en toen doorvoer naar Sagres om daar De school van Hendrik de zeevaarder te overvallen.

Het tegenwoordige Lagos is een gezellig en historisch standje aan de Zuid-westelijke kust van de Algarve. Iedere 1e zaterdag van de maand is er in Lagos markt.
Lagos ligt 40 km. van Carrapateira, waar veel winkelstraten te vinden zijn. Ook zijn hier mogelijkheid voor bootuitstapjes naar de kleurrijke rotsen of de uitgestrekte stranden (“Meia Praia”, “Praia da Ana”, “Porto de Môs”) en een kalme zee.
Op 3 km ten zuiden van Lagos ligt aan de punt van een hoge landtong de Ponta da Piedade. Van hieruit heeft men een schitterend uitzicht over de kust met overal bizar gevormde hoge rotspartijen.

Op 3 km ten westen van Lagos ligt Praia da Luz een prachtig strand te midden van klippen en rotspartijen. Verder zijn er diverse grote en kleinere stranden in de directe omgeving.

Net buiten de stad is er een opmerkelijke dierentuin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *