Praia da Luz

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Praia da Luz

Praia da Luz

Praia da Luz

Praia da Luz staat ook wel bekend als “Luz de Lagos” of kortweg “Luz”.

Praia da Luz ligt tussen de grillige rotsen van de westelijke Algarve aan een azuurblauwe komvormige baai. Het dorp ligt ongeveer 6 km van Lagos in de westelijke richting en ongeveer 1 uur rijden vanuit Faro International Airport over de nieuwe snelweg A22.

Praia da Luz is ontstaan als vissersdorpje, maar is inmiddels door het toerisme en overwinteraars ingenomen. In Praia da Luz wonnen veel meer Engelsen dan Portugezen.

In het centrum van Praia da Luz vindt u een aantal winkeltjes en goede restaurantjes en barretjes. De kerk Nossa Senhora da Luz, is in 1755 zwaar beschadigd bij een aardbeving, maar inmiddels weer gerestaureerd. Langs de autovrije boulevard liggen veel terrasjes.  Praia da Luze wordt gedomineerd door de Fortaleza, het kasteel van Praia da Luz, en de Rocha Negra, de zwarte rots.

Praia da Luz heeft een mooi strand, afgezoomd met palmbomen. Op het strand is er een ruime keuze aan allerlei watersporten, en is het heerlijk vertoeven in de vele restaurants en cafe’s gelegen vlak aan het strand.

Ook voor wandelaars is Praia da Luze een leuke omgeving. Over de rotsen is het mogelijk om helemaal naar Lagos te lopen of als U de andere kant op gaat komt U langs het vissersdorpje Burgau.

Praia da Luz staat sinds 3 mei 2007 bekend als de plaats waar Maddie, het Britse meisje Madeleine McCann, uit een appartement verdween. Sinds die tijd vindt u in Praia da Luz een vorm van ramptoerisme die haar gelijke nauwelijks kent: Veel vakantiegangers bezoeken de plaatsen die zo vaak in de media verschenen. De meeste toeristen zijn oudere Portugezen die tijdens het weekend met de bus vanuit Lissabon komen.  Ze gaan niet alleen naar het appartement waar Maddie op de avond van haar verdwijning verbleef, maar ook de kerk waar de ouders van Maddie gingen bidden, geniet heel wat interesse. De echte geïnteresseerden wagen het zelfs om een bezoek te brengen aan het huis van Robert Murat, één van de verdachten in de zaak.
De inwoners van Praia da Luz zijn niet blij met die negatieve aandacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *